Αρχείο συντάκτη gymanafi

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Στις παρακάτω ημερομηνίες 15/6/17 και μετά τις 20/6/17
(στις ημέρες που δεν διεξάγονται πανελλαδικές εξετάσεις) μπορούν να έρχονται οι γονείς των μαθητών της Γ ‘  Γυμνασίου
να παραλάβουν τα απολυτήρια τους ,
απο 09:00 μέχρι 12:30.

Βαθμολογίες Μαθητών Γυμνασίου

Στις παρακάτω ημερομηνίες 15/6/17 και μετά τις 20/6/17
(στις ημέρες που δεν διεξάγονται πανελλαδικές εξετάσεις)  μπορούν να έρχονται οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου να παραλάβουν τους βαθμούς τους  , απο 09:00 μέχρι 12:30.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α ΚΑΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

Στις παρακάτω ημερομηνίες 6/6/17 ,8/6/17 ,13/6/17, 15/6/17 και μετά τις 20/6/17
(στις ημέρες που δεν διεξάγονται πανελλαδικές εξετάσεις)  μπορούν να έρχονται οι γονείς των μαθητών της Α’Λυκείου και της Β’Λυκείου
να παραλάβουν τους βαθμούς τους.

Θέματα Ασφάλειας και Εθισμού στο Διαδίκτυο

 

Βραβευμένο βίντεο «Το Παντοπωλείο»:

Δράσεις για την ασφάλεια του Διαδικτύου

Ενημέρωση

Ο κυριότερος άξονας στον οποίο επικεντρώνονται οι δράσεις για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο είναι αυτός της ενημέρωσης (Reding, 2009). Σε κάθε περίπτωση αναφέρονται πρώτα οι δυνατότητες που δίνει το Διαδίκτυο και οι αλλαγές που αυτό έχει επιφέρει στην καθημερινότητά μας. Γενική πεποίθηση είναι ότι η σωστή ενημέρωση παιδιών και νέων για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, είναι η καλύτερη πρακτική για την αντιμετώπισή τους.

Η ενημέρωση των πολιτών λαμβάνει χώρα σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις με διαφορετική στοχοθεσία και προσέγγιση για την κάθε ομάδα: Οι ομάδες αυτές είναι: α) μαθητές, β) γονείς, γ) εκπαιδευτικοί. Προφανώς, τελικός στόχος είναι η προστασία των νέων από τους κινδύνους που απορρέουν από τη χρήση του Διαδικτύου και οι δράσεις που απευθύνονται προς αυτούς έχουν άμεσο και συμβουλευτικό χαρακτήρα. Παράλληλα, όμως, η ενημέρωση των άλλων δύο φορέων είναι καθοριστική, γι? αυτό και οι δράσεις των χωρών δίνουν αντίστοιχο βάρος τόσο στην ενημέρωση των γονιών όσο και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Συνέχεια

ΑΦΙΣΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ

Επειδή η Ανάφη, είναι ένα νησί πλούσιο σε βότανα, τα παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να εκπονήσουν κατά το Σχολικό Έτος 2016-2017 ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο « Βότανα στην Ανάφη: Η λύση της φύσης». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, τα παιδιά δημιούργησαν μια αφίσα με τα 12 γνωστότερα βότανα της Ανάφης.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ

 

Tα παιδιά επισκέφθηκαν κάποιες έμπειρες νοικοκυρές του νησιού, οι οποίες τους έδωσαν συνταγές με βότανα της Ανάφης κι έτσι στη συνέχεια τις κατέγραψαν χειρόγραφα σε ένα τετράδιο. Κατόπιν τις φωτογράφισαν και μας τις παρουσίασαν σε ένα αρχείο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ